Bergen op Zoom: Grote Markt

 
22 januari 2019
 

Bergen op Zoom

Grote Markt 20
Alert Haarmode
Gemeentelijk monument
De Pelicaen / De Pellicaen
Kadastrale gegevens: G5901

 

 

Gaaf bewaard pand dat de op­een­vol­ging van ver­schil­len­de bouw­pe­ri­o­des uit­ste­kend de­mon­streert; in­tern zeld­za­me ou­de ele­men­ten; voor be­scher­ming komt het ge­he­le pand in aan­mer­king. Lees ver­der: De Pel­li­caen (Pdf).

 

 

01.) Wikipedia: Bergen op Zoom.

 

 

02.) Web­site: Alert Haarmode.

 

 

Menu – 22/01: BeginEinde.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

Bergen op Zoom

Grote Markt 22 / hoek Boschstraat
Juwelier C. Andriessen
Rijksmonument, nr.: 517124.

 

 

Rijksmonument

Het negentiende-eeuwse WIN­KEL-WOON­HUIS be­stond uit twee pan­den die in 1887 zijn sa­men­ge­voegd, het­geen zicht­baar is in de ver­sprin­gen­de kroon­lijst. Het voor­ma­li­ge dub­bel­pand, ge­si­tu­eerd op de hoek van de Markt en de Bosch­straat, be­zit een om­lo­pen­de Neo-Re­nais­san­ce win­kel­pui uit 1891. De­ze werd in 1901 door­ge­trok­ken naar num­mer 21. Op de hoek werd in 1911 een uur­werk met jaar­tal 1848 op­ge­han­gen. (Bron van dit tekst­frag­ment: Rijks­mo­nu­ment 517124
Website: Rijksmonument 517124.

 

 

Website

03.) Juwelier: C. Andriessen.

 

 

Joost de Vree

A.) Index van architec­to­ni­sche ter­men.
K.) Kroonlijst.
N.) Neorenaissance.
P.) Pui.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

 

 

Service

Monumenten: Zelf een mo­nu­ment zoe­ken. (Land­kaart.) (No­teer het mo­nu­ment­num­mer.)
Cultureel erf­goed: Mo­nu­men­ten­re­gis­ter. (No­teer het mo­nu­ment­num­mer.)
Cultureel erfgoed: Beeldbank. (Ge­bruik het mo­nu­ment­num­mer of het adres.)

Bergen op Zoom

Grote Markt 20 en 22.

 

 

Menu – 22/01: BeginEinde.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

 

 

Disclaimer

De au­teur de­zes kan niet ga­ran­de­ren dat al­le links naar ex­ter­ne web­si­tes (dus die van der­de par­tij­en) al­tijd zul­len blij­ven be­staan. On­der­wer­pen in Wi­ki­pe­dia, bij­voor­beeld, kun­nen ver­dwij­nen wan­neer wan­neer de ei­ge­naar an­ders be­sluit. Ook aan an­de­re links kan een ein­de ko­men, of kun­nen in on­ge­bruik ra­ken.
Wan­neer u een niet wer­ken­de link con­sta­teert kunt u dat mel­den in het re­ac­tie­veld. Bij voor­baat dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.