Geulhem: Vergane glorie

17 mei 2019


Berg en Dal

Vergane glorie: voormalig hotel Berg en Dal
Geulhemmerberg.

Hotel Berg en Dal aan de voet van de Geul­hem­mer­berg werd in 1895 als her­berg door de fa­mi­lie Heuts ge­bouwd. De­ze her­berg groei­de uit tot een goed lo­pend ho­tel. In 1965 werd het ho­tel om­ge­vormd tot een pen­sion voor gast­ar­bei­ders. Ver­vol­gens wer­den er asiel­zoe­kers in ge­huis­vest en daar­na raak­te het ho­tel in ver­val. Rond 2013 werd be­gon­nen met een res­tau­ra­tie van het pand, maar die is be­gin 2019 nog niet af­ge­rond.


Achtergrondinformatie
Houthem – Geulhem.


Menu – 17/05: BeginEinde.


Mobiele telefoon / Smartphone
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon / smart­phone) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.


Berg en Dal

Vergane glorie: voormalig hotel Berg en Dal.


Menu – 17/05: BeginEinde.


5 gedachtes over “Geulhem: Vergane glorie

  1. Ik heb daar een tijdje gebleven als kind en als vluchteling in 1998 ik heb heel lang gezocht naar dit hotel om met de eigenaren in contact te komen ik herinner me dat de eigenaar Niko heette en woonde daar met zijn vrouw ik wist het adres niet eens en jaren heb ik gezocht maar ik zag deze foto’s en ik herinnerde, ik wou graag de eigenaar Niko en zijn vrouw bedanken voor hun gastvrijheid ik probeer het via deze weg mits ze dit lezen zullen ze me misschien herinneren ik kreeg een mooie kruis die heb ik nog steeds bij mijn moeder op de muur hangen.

    Like

  2. Misschien kunt u ook zoeken met ‘Nico’, ‘Niek’, ‘Nikolaas’ of ‘Nicolaas’. Of in krantenarchieven, zoals het lokale blad: ‘Het land van Valkenburg’. Dat archief staat ook online. Er is ook een Heemkunde-vereniging in Houthem-Geulhem, waar u misschien uw vraag kunt stellen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.