Jemen, 13 april 1996

Telefoonwinkel, Tarim
Husayn Ali A. in zijn telefoonwinkel in Tarim aan het werk om verbinding te zoeken met de Ne­der­land­se Ambassade te Sanaa. Boven zijn oor is in de spiegel het portret van Nico te zien, met zon­ne­bril.

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 13 april 1996 (zaterdag).

Tarim (Tarim, mudbrick, zonsteen).
De airco werkt nu zo goed, nadat ik hem donderdag jl. schoonmaakte, dat het ’s nacht zo koud wordt dat ik een deken nodig heb.
Wakker om 5.30 uur.
Tekenen tot 8.00 uur.
Ontbijt.
Nico gaat MN bellen. (Werkzaam op Nederlandse Ambassade te Sana’a.) Husayn Ali A.probeert en probeert verbinding met Sana’a te krijgen. Minder dan tien minuten later wil Nico gaan. Husayn begrijpt er niets van, als Nico zegt dat het geen zin heeft om MN proberen te bellen, omdat ze toch nooit be­reik­baar is. Ik begrijp hem ook niet, waarom dan überhaupt eerst wel proberen te bellen.
Nico is volgens mij licht gestrest, licht overspannen.
In de bibliotheek komt Abd al-Rahmaan A. met een brief van MN waarin ze Ni­co duidelijk en dringend verzoekt haar te bellen. Hij weigert onder het mom dat het geen zin heeft, omdat ze hem niets nieuws kan vertellen.
Sjeik AB biedt hem de telefoonlijn vanuit de bibliotheek aan. Dat slaat hij ook af.
Als Abd al-Rahmaan A. vragen stelt over de inrichting van de ruimte, wijst Nico alles af: geen houten en al helemaal geen stenen wanden. (Niemand had over ste­nen wanden gesproken.) Ik hou me eerst op de vlakte, want Nico is de hoofd­ver­ant­woor­de­lij­ke. Later probeer ik hem over te halen toch een scheiding van de ruimte te tolereren. Nu dringt hij bij Abd al-Rahmaan aan op een stenen wand of een van modder (mudbrick). Niemand had daar over gesproken en dat werd dan ook afgewezen. Volgens mij is Nico licht gestrest of licht overspannen.
Zoals de berichten er nu uitzien komt de container niet voor 17 april in al-Mu­kal­la. Red Sea Packing weet te melden (aan MN) dat het schip niet voor die datum in de haven van al-Mu­kal­la verwacht wordt.
Op 24 april vliegen we (Nico in elk geval) naar Sana’a want op 29 april gaat hij terug naar Nederland. Afhankelijk van de aankomst van de container ga ik wel of niet naar Sana’a. (De vlucht is al geboekt op 9 april.)
Na de middag even zwemmen.
Na een alcoholvrij Oranjeboombier ben ik licht, heel licht, aangeschoten. Ik val vrij snel, op bed, in slaap.
Tegen 16.30 uur komt er met DHL een brief van Jan Just Witkam, die vier dagen onderweg was.
Bij Nico hangen van 17.45 tot 21.30 uur.
Nu 22.15 uur: moe.

Dit is het einde van dag 28 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.