Jemen, 17 maart 1996

Ṣa­naᶜā’: oude stad. Een groot huis, versierd met stuc-werk.

In Sana’a, de ou­de stad, staat op de ach­­ter­­grond, niet ver van het al-Gas­­mī-ho­­tel een prach­­tig en e­norm groot huis. In de ro­­zet­­ten op het huis staat soms Al­­­lah, een en­­­ke­­­le keer Al­­­la­­hu Ak­­­bar (Al­­­lah is gro­­­ter). Op het dak staat de zo­­­ge­­­noem­­­de dish, voor de ont­­­vangst van sa­­­tel­­­liet-Tv.

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Dagboek 1996.

(Dag 8814) Mijn col­le­ga Ni­co en ik ver­­­­trek­­­­ken van­­­­daag naar Sa­­­na­­­’a, de hoofd­­­­stad van de Re­­­­pu­­­­bliek Je­­­­men. We gaan uit­­­­ein­­­­de­­­­lijk, over an­­­­der­­­­hal­­­­ve week, in de pro­­­­vin­­­­cie Ha­­­dra­­­maut, waar we in het stadje Ta­­­riem een bi­­­­blio­­­­theek voor hand­­­­schrif­­­­ten zul­­­len gaan on­­­­der­­­­steu­­­­nen.

MenuIndexEinde.

Zondag, 17 maart 1996.
Op 07.00 uur. De wek­ker wek­te me. Nor­­­­maal kan ik voor een trip niet sla­­­­pen, nu sliep ik als een blok, maar ik ging pas te­­­gen drie­­­­ën op bed. Ik had geen zin om in bed te lig­­­­gen.
Snel eten, op­rui­men. Pa en Ma en AS. bel­­­­len. (BW bel­­­­de ik gis­­­­te­­­­ren al.)
Tegen 8.30 uur komt Jan Just Wit­­­­kam en die brengt me naar Schip­­­­hol. Even na on­­­­ze aan­­­­komst komt Ni­­­­co met zijn vrien­­­­din I. Jan Just over­­­­han­­­­digt ons het be­­­­drag dat we mee­­­­krij­­­­gen, con­­­­tant, 18.000 USD (dol­­­­lar) (cir­­­­ca 30.000 gul­­­­den).
In het vlieg­tuig, dat uit New York komt, zit­­­­ten we ver­­­­spreid. […] Ik zit naast een ou­­­­de­­­­re da­­­­me die op weg is naar Irak om de laat­­­­ste van haar ve­­­­le kin­­­­de­­­­ren het land uit te ha­­­­len. Als je maar ge­­­­noeg geld hebt kun je het land ver­­­­la­­­­ten wan­­­­­neer je maar wilt. Een mil­­­­joen di­­­­nar of zo­­­­iets. Zij woon­­­­de vijf­­­­en­­­­twin­­­­tig jaar in Irak. Haar man was Ara­­­­bier. Hij was nu over­­­­le­­­­den.
Zoals Ni­co voor­­­­spel­­­­de (hij wist het, is be­­­­ter ge­­­­zegd) was de tran­­­­sit­­­­hal in Am­­­­man naar­­­­gees­­­­tig. […] Er was daar ook een Ne­­­­der­­­­land­­­­se, die, naar la­­­­ter bleek, As­­­­trid heet­­­­te en bij de Se­­­­cu­­­­ri­­­­ty op Schip­­­­hol werk­­­­te.
Ik lees [een boek over] Ar­­­­chi­­­­ve­­­­ren(!) en luis­­­­ter hou­­­se­­­­mu­­­­ziek­­­­cas­­­­set­­­­tes.
Het eten aan boord (twee keer kip) was niet slecht.
Circa 03.00 Je­men­tijd (01.00 Ne­­­­der­­­­land­­­­se tijd) wa­­­­ren we op de lucht­­­­ha­­­­ven van Sa­­­na’a.

MenuBeginEinde.


Index

Index van ter­men:
Index van per­so­nen:
Index van lo­ca­ties:

Dit is het einde van dag 1 (van 93 dagen totaal) van mijn ver­­­blijf in Je­­­men in 1996.

Naar alle ge­­­pu­­­bli­­­ceer­­­de da­­­gen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.