Jemen, 14 april 1996

Gasr al-goebba hotel, Tarim. Hadramaut.
Dit was er overdag vanaf het dak van het Gasr al-goebba hotel te zien. De wijk waarin het hotel lag heet Aidied. Links, in de verte zijn nog enkele huizen zichtbaar. Misschien begluurde ik die ’s a­vonds met mijn verrekijker.

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 14 april 1996 (zondag).

Tarim (Tarim, Riaad al-Salihien).
Wakker om 6.00 uur.
Lezen in de “Riaad al-Salihien” van al-Nawawi, daarna tekenen.
Ontbijt om 8.30 uur.
We gaan niet naar de bibliotheek.
Verslag schrijven.
Daarna aan FoxPro werken: database ontwerp.
Lunch met omelet.
Ik zit in een psychische dip. Ik heb van alles genoeg.
[…]
Na de middag intensief werken aan de database. Lange tijd met housemuziek: de depressie verdwijnt.
’s Avonds belt Nico met Jan Just Witkam. Die wil dat Nico langer blijft, maar dat wijst hij categorisch af. Later zinspeelt hij er wel op. Ik hoop echter dat hij ge­woon naar huis gaat. Ik wil mijn zaken alleen regelen. Ik hoef niet bij de hand te worden gehouden. Vrijheid blijheid.
’s Avonds nog wat tekenen.
Nu 22.00 uur.
(We aten in het restaurant, onder andere kip met patat: lekker.)

Hoewel ik erg moe ben wil ik nog niet naar bed.
Op het dak (van het hotel) kijk ik naar de verlichte huizen waar mooie vrouwen moeten wonen.
Beneden op het hotelterras hoor ik gekwebbel en ik ga er met een mangootje (drankje) in de buurt zitten. Het zijn Engelsen. Ik hoor dat ze morgen naar de bibliotheek gaan. Wij ook.
Ik heb het gevoel dat ik naar zweet stink. Wassen is geen pretje. Ik heb altijd koud water. Als het een keer heet is (tussen de middag), is het zo op.
Nu 23.00 uur.

Dit is het einde van dag 29 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.