Rothem: de Oliemolen

 
15 januari 2019
 

Rothem

Dit is mijn geboor­te­plaats: Ro­them.

Dit bord staat naast de Klein Geul, Tus­sen de Brug­gen, Ro­them. De Klein Geul wordt be­heerd door het Wa­ter­schap Roer en Over­maas (staat op het bord), maar de­ze or­ga­ni­sa­tie heet te­gen­woor­dig Wa­ter­schap Lim­burg.

 

 

Wikipedia

01.) Rothem.
02.) Meerssen.
03.) Geul. (Rivier.)

 

 

Menu – 15/01: BeginEinde.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

Rothem

Dit is de Geuldal­weg in Ro­them. Het wit­te pand, rechts op de fo­to was vroe­ger (voor 1944) een wa­ter­mo­len, waar olie ge­perst werd: een olie­mo­len, dus.

 

 

Menu – 15/01: BeginEinde.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

Oliemolen

Dit is het pand, aan de Geul­dal­weg te Ro­them, vroe­ger de Olie­mo­len­weg, waar­in de olie­mo­len tot 1944 ge­ves­tigd was. Door oor­logs­ge­weld zo­da­nig be­scha­digd dat res­tau­ra­tie niet meer loon­de.
De voor­ma­li­ge olie­mo­len is een Ge­meen­te­lijk Mo­nu­ment.

 

 

Wikipedia

04.) Oliemolen.
05.) Gemeentelijk Monument.

 

 

Menu – 15/01: BeginEinde.

 

 

Mobiele telefoon
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.

 

 

Disclaimer

De au­teur de­zes kan niet ga­ran­de­ren dat al­le links naar ex­ter­ne web­si­tes (dus die van der­de par­tij­en) al­tijd zul­len blij­ven be­staan. On­der­wer­pen in Wi­ki­pe­dia, bij­voor­beeld, kun­nen ver­dwij­nen wan­neer wan­neer de ei­ge­naar an­ders be­sluit. Ook aan an­de­re links kan een ein­de ko­men, of kun­nen in on­ge­bruik ra­ken.
Wan­neer u een niet wer­ken­de link con­sta­teert kunt u dat mel­den in het re­ac­tie­veld. Bij voor­baat dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.