Berlin

Thälmann

Dit is een uit de DDR-tijd stam­mend borst­beeld van Ernst Thäl­mann (1886-1944), de lei­der van de Kom­mu­nis­ti­sche Par­tei Deut­schland. Hij was een fer­vent te­gen­stan­der van de dic­ta­tor en mas­sa­moor­de­naar Adolf Hit­ler, de Füh­rer van de Nazi’s (Na­tio­naal-So­ci­a­lis­ten), maar wel een fer­vent me­de­stan­der van de dic­ta­tor en mas­sa­moor­de­naar Jo­zef Sta­lin, de ‘Füh­rer’ van de Sov­jet-Unie (Com­mu­ni­sten).
Naar een vergelijkbaar beeld, van een net zo fa­na­tie­ke Na­tio­naal-So­cia­list als de­ze fa­na­tie­ke Com­mu­nist zul je in Ber­lijn, ja zelfs in heel Duits­land, ver­geefs zoe­ken, ver­moed ik. Com­mu­nis­ti­sche mis­­da­den tel­len in Duit­sland, of mis­schien wel in het he­le wes­ten, als min­der erg dan de mis­da­den van de Nazi’s.

Menu – 26/08: BeginEinde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.