
Twintig jaar geleden: dagboekfragment 12 mei 1996 (zondag).
Tarim (Tarim).
Een beetje tekenen.
Naar de bibliotheek lopen.
Thuis (hotel Gasr al-goebba) tegen 13.30 uur.
Zwemmen: er liggen enkele Françaises in het zwembad.
FoxPro database programmeren.
Koken.
Beneden vertellen met X, een Egyptologe uit Leiden. Vroeger was ze voorzitter van Sheherazade: de studentenvereniging voor allen die Arabische, Perzische en Turkse talen en culturen studeren. In Leiden had ik een moeilijk contact met haar. Zij is niet mijn vriendin, maar toch dump ik bij haar twee liter whisky; anders moet ik die weggooien.
Onweer: niet zo spectaculair als een paar weken geleden. Ik fotografeer dat. Er vallen enkele druppels regen.
Dinsdag ga ik naar Sana’a en daarom overnacht ik morgen bij Abd al-Rahmaan A. thuis in Say’un.
Dit is het einde van de tekst in mijn dagboek.
Na het vertrek van Nico op 24 april jl. maakte ik dagelijks een verslag van de zakelijke kant van het project. In dat verslag staat op sommige dagen interessante informatie, die niet in mijn dagboek voorkomt. Hier volgt een deel uit die tekst.
Fragment uit het verslag van 12 mei.
Abd al-Rahmaan is in de bibliotheek met een zekere Hussain. Deze man is calligraaf en hij zal diverse gecalligrafeerde aankondigings- en naamborden voor de bibliotheek maken, onder andere een bord waarop het geschenk van de Nederlandse regering wordt vermeld. De kosten bedragen 37.000 rial. Desgevraagd betaal ik 20.000 rial als voorschot.
[…]
Ahmad, de elektricien komt op bezoek en bekijkt het werk nog even. De voorlopige kosten zijn 100.000 rial. Hij gaat akkoord met een bedrag van 800 dollar tegen een koers van 127 rial per dollar. Hij ontvangt dus 800 dollar met een tegenwaarde van 101.600 rial.
(1.000 rial = f. 13,00 (€ 6,00))
Dit is het einde van het verslag van 12 mei.
Dit is het einde van dag 57 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)
Door op de twee eerste letters van een link te klikken, opent een nieuw tabblad waarin de geografische locatie van de plaats in Google Maps wordt getoond.
Wanneer u op de derde en volgende letters klikt komt u in een nieuw tabblad bij Wikipediapagina terecht met informatie over deze locatie.
Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.