Jemen, 18 april 1996

Tafelbergen en fijnstof.
De tafelbergen van de Wadi Hadramaut rond het Gasr al-goebba-hotel. Ik kon van deze mysterieuze ‘bergen’ geen genoeg krijgen. Het lijkt of er elk moment een rotsblok kan afbreken, maar Abd al-Rah­maan A. vertelde mij dat zoiets maar eens in de tienduizend jaar gebeurt. De lichte plekken aan de wanden geven aan waar zo’n rotsblok is afgebroken, enkele duizenden jaren geleden. Toch is er voortdurende erosie, want er is altijd en overal fijnstof, dat door de streek waait en overal ligt, tot op de tandenborstels en het zit in het drinkwater, dat naar stof smaakt. Er komt echter niemand van een milieu-organisatie metingen doen om daarna een klacht in te dienen bij de lokale overheid over de hoge concentratie fijnstof.

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 18 april 1996 (donderdag).

Tarim (Tarim, Institut du Monde Arabe).
Van circa 6.30 tot 8.00 tekenen.
Ontbijt.
Computer.
Tegen 10.00 de stad in, naar de bibliotheek. Er is een brief van AB, uit Nederland, voor mij. Die is op 2 april gepost en was op 4 april in Sana’a. Op 11 april in al-Mukalla en op 16 april in Tarim. Vandaag bij mij, na zestien dagen.
AB komt niet. Hij was het wel van plan geweest. Ik wist natuurlijk al lang dat hij niet kwam, daarvoor was het al veel te laat.
Thuis: lunch.
Zwembad, met twee mooie Italiaanse vrouwen.
Abd al-Rahmaan kwam ook langs, met mensen van het Institut du Monde Arabe in Parijs. Er was een mooie vrouw bij.
FoxPro en tekenen.
Avondeten bij Nico.
We zitten samen nog een tijdje op het hotelterras.
Nu 22.30 uur.
Weer: vanochtend bewolkt, later minder. Tegen 14.00 uur is de helft van de hemel zwart. Alles lost op en alles blijft droog.

Dit is het einde van dag 33 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.