Jemen, 11 april 1996

Shibaam, Hadramaut
In die streken in Jemen waar ik geweest ben leefden mens en dier in dezelfde ruimte. ’s Nachts wer­den de dieren in huis opgeborgen. Op de achtergrond spelen kinderen, ook meisjes. (Meisjes hoeven voor hun 15e jaar geen hoofddoek te dragen.) Het was vertederend om te zien hoe kinderen zich met de eenvoudigste spullen urenlang konden vermaken. Rechts loopt Nico net uit beeld. (Deze foto is ge­no­men in Shibaam.)

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 11 april 1996 (donderdag).

Tarim (Tarim).
Nico belt met Jan Just Witkam en hoort van hem dat de container nu in al-Mu­kal­la is. Hij zal vermoedelijk zaterdag of zondag geleverd worden.
We gaan even naar de bibliotheek.
Thuis maken we een omelet.
In het zwembad zijn Nederlanders. Nico wil nu indruk maken met zwemmen en duiken.
Er zijn drie stukken bij. Eentje is het liefje van veel Arabieren. Alle drie zijn ze sexy.
Na de middag werken aan FoxPro.

Eerst had ik de airco bevrijd van een dikke laag modder, die anders bedekt werd door een dikke laag ijs.

’s Avonds koken. Ik kan geen uien in tomatenpuree meer zien. Die hap delen we om de andere dag met macaroni of aardappelen. Vandaag aardappelen. Met ma­ca­ro­ni gaat het nog enigszins.(1)
Nu 22.00 uur.
Moe.

(1) Op 1 april jl. kochten wij een gasfles en kookstel van eigen geld, met de be­doe­ling gevarieerder te gaan koken en eten dan de eenvoudige maaltijden die het restaurant van het hotel serveerde. Je zou kunnen zeggen dat wij in onze ‘eigen’ 1 april grap getrapt waren. Er bleek namelijk, vanaf die eerste dag, dat we op de markt en in de winkels niets anders konden kopen dan wat het hotel ook al serveerde. Zelf koken was dan misschien iets goedkoper, maar niet ge­va­ri­eer­der. We aten om de andere dag macaroni of aardappelen, telkens met uien en tomatenpuree. Die puree was al over de uiterste houdbaarheidsdatum heen en spoot bij het openen uit het blik. In de Hadramaut was feitelijk sprake van voed­sel­schaars­te. Wij hadden daar ook last van.

Dit is het einde van dag 26 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.