Jemen, 8 april 1996

Shibaam, Hadramaut.
Een impressie van Shibaam, de stad die we vrijdag jl. bezochten. Beide panden hebben houten toe­gangs­deuren. Op de hogere verdiepingen zijn de mashrabiyya’s te zien. Het was overigens niet al­tijd een pretje om in zo’n groot huis te wonen. De elektriciteit viel in de Hadramaut zeer geregeld uit en dan hadden de hoogste verdiepingen geen water. In zo’n groot huis wonen meerdere fa­mi­lies, maar alleen zij die op de bovenste verdiepingen wonen kunnen gebruik maken van het koele terras na zonsondergang. De vrouwen van de ene familie mogen immers niet door de mannen van een andere familie gezien worden. (Mahaarim.)

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 8 april 1996 (maandag).

Tarim (Tarim, Fudjayra, MukallaShibaam, mashrabiyya, mahaarim, Riaad al-Salihien).
Op 6.00 uur.
Lezen “Riaad al-Salihien” van al-Nawawi.
Ontbijt.
Rond 8.00 op weg. We bellen met Sana’a [Nederlandse Ambassade]. Van MN horen we dat de container nog niet in al-Mukalla is gearriveerd. De estimated time of arrival was 30 maart. Wij dachten (Jan Just Witkam had dat gezegd) al in al-Mukalla. Het blijkt echter al-Fujayra te zijn. De container komt nu mis­schien morgen in al-Mukalla aan.
Een tijdje in de bibliotheek werken.
Na de middag even zwemmen. Twee leuke Duitse vrouwen in het zwembad.
Werken aan FoxPro.
’s Avonds het dorp in. Nico gaat bellen bij Husayn Ali A.
Koken.
De radio (die we verleden week kochten) slopen: de cassetterecorder eruit, voorbereiden (en maken) voor het aansluiten van mijn walkman.
Zinloos discussiëren over het Nederlands onderwijssysteem.
Nu 23.15 uur.

Dit is het einde van dag 23 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.