Jemen, 23 maart 1996

De toegangspoort tot het al-Gasmi-hotel in Sana'a. De calligrafie boven de poort is lastig te lezen omdat de letters in elkaar gevlochten zijn. Het eerste woord, dat helemaal rechts staat, is zeer waarschijnlijk 'Diwaan'. Dit woord komt in de koran niet voor, dus de tekst is geen koranvers. Het eerste woord staat rechts, omdat Arabisch van rechts naar links geschreven wordt. In vrijwel alle Arabische calligrafiën zijn de letters kunstig in elkaar gevlochten, om op zo weinig mogelijk ruimte zoveel mogelijk te kunnen schrijven.
De toegangspoort tot het al-Gasmi-hotel in Sana’a.
De calligrafie boven de poort is lastig te lezen omdat de letters in elkaar gevlochten zijn. Het eerste woord, dat helemaal rechts staat, is zeer waarschijnlijk ‘Diwaan’. Dit woord komt in de koran niet voor, dus de tekst is geen koranvers.
Het eerste woord staat rechts, omdat Arabisch van rechts naar links geschreven wordt. In vrijwel alle Arabische calligrafiën zijn de letters kunstig in elkaar gevlochten, om op zo weinig mogelijk ruimte zoveel mogelijk te kunnen schrijven.

Athaaf al-Nadiem AR en NL

Twintig jaar geleden: dagboekfragment 23 maart 1996 (zaterdag).

Sana’a. (Sana’a, Diwaan, Calligrafie)
Op tegen 8.15 uur. Nog steeds erg moe.
Vannacht droomde ik dat ik met een rondborstig meisje in bed lag en heerlijk aan haar tepels zoog, maar ik mocht niet met mijn hand in haar broekje.
De hele verdere ochtend ben ik, sluimerend, geil. Hoe kom ik hier nu aan een vrouw?
Nu 14.15 uur.

Werken aan FoxPro tot 16.45 uur. Ik ben nu een in staat iets op het beeldscherm te schrijven dat in een variabele opgeslagen kan worden.
Samen een uurtje door de stad wandelen. De regen verdrijft ons.
Hotel.
Van 19.30 tot 20.30 Taj Sheba: eten voor 2.000 rial per persoon.
Stad: wandelen.

Dakterras van het hotel.
Nu 23.15 uur.
Weer: later fris buiten, maar eerst benauwd.

(Het pand waarin het Gasmi-Hotel is gevestigd, schijnt het Holland House te heten. Ik heb me laten vertellen dat een Nederlandse club het oude pand he­le­maal gerestaureerd had met de bedoeling er clubactiviteiten in te organiseren. Helaas hadden de dames en heren vergeten een en ander in een contract vast te leggen, of misschien helemaal geen contract laten maken. In ieder geval, toen de restauratie gereed was heeft de eigenaar de restaurateurs bedankt en hen vriendelijk doch beslist verzocht het pand te verlaten. De club had geen (juridische) poot om op te staan)

Dit is het einde van dag 7 (van 93 dagen totaal) van mijn verblijf in Jemen in 1996. Naar dag 1. (Naar alle gepubliceerde dagen.)

Top

Door op de twee eerste letters van een link te klikken, wordt in een nieuw tabblad de geografische locatie van de plaats in Google Maps weergegeven. Wanneer u op de derde en volgende letters klikt wordt u in een nieuw tabblad verbonden met de Wikipediapagina over deze locatie. Bij begrippen wordt alleen Wikipedia geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.