Duitsland: Osnabrück

Osnabrück: 11 mei 2020

In der Hase

Pinkelnder Polizist: In der Hase.


Vermutlich ist jeder, der regelmäßig in Osna­brück un­ter­wegs ist schon ein­mal an ihr vor­bei­ge­lau­fen. Die Re­de ist von der Sta­tue des pin­keln­den Po­li­zis­ten, wel­che ih­ren Platz in der Hase hat. Zu­min­dest ist sie un­ter die­sem Na­men be­kannt, un­ter ih­rem rich­ti­gen Na­men „Foun­tain of Wishes“ konn­te sich nie­mand der da­nach Be­frag­ten Os­na­brü­cker et­was vor­stel­len. Die Sta­tue wiegt 3 Ton­nen und ist kom­plett aus Bron­ze. Ihr Schöp­fer ist der Künst­ler Fer­nan­do Sán­chez Cas­tillo.


Vermoedelijk is eenieder, die in Os­na­brück re­gel­ma­tig on­der­weg is, er wel eens er­aan voor­bij ge­lo­pen. Het gaat hier om het beeld van de plas­sen­de po­li­tie­man, dat in de Hase staat. Het beeld is ten­min­ste on­der die naam be­kend, on­der zijn wer­ke­lij­ke naam ‘Foun­tain of Wishes’ kon geen en­ke­le van de on­der­vraag­de Os­na­brü­ckers zich iets voor­stel­len. Dit beeld weegt drie ton en is he­le­maal van brons. Zijn schep­per is de kun­ste­naar Fer­nan­do Sán­chez Cas­tillo.


Achtergrondinformatie
Osnabrück: 11 mei 2020.


Menu – 11/05: BeginEinde.


Mobiele telefoon / Smartphone
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon / smart­phone) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.


In der Hase

Pinkelnder Polizist: In der Hase.


Menu – 11/05: BeginEinde.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.