Orient Express: Trabzon

Orient Express II

Naar Jeruzalem v.v. (1994)

25 jaar geleden: 1994 – 2019.


Vandaag is het 27 augustus 1994. Ik ben in Trab­zon aan de Zwar­te Zee. Ik doe niet veel, want ik wil ei­gen­lijk naar huis, maar kan niet voor 5 sep­tem­ber ver­trek­ken. Min of meer lus­te­loos slen­ter ik door de stad, de tijd do­dend.

– – – –

1.) Ik reis zon­der ca­me­ra, daar­om plaats ik bij al­le in­te­res­san­te oor­den een link naar de fo­to’s in Goog­le Maps.
2.) Dit reis­ver­slag komt uit mijn dag­boek 1994 en is mijn in­ter­pre­ta­tie van de wer­ke­lijk­heid.
3.) De munteenheid in Turkije is de Turkse Lire / Pond (TL.) en de wisselkoers is: 1.000 TL. = f. 0,06. 100.000 TL. is dus f. 6,00. (€ 4,23 in 2018.)


Zaterdag, 27 augustus 1994

Dag 63 / 72: Trabzon.
Opstaan om 7.00 uur.
Ontbijt in mijn hotelkamer: brood, kaas en banaan.
Naakte vrouwen, por­no te­ke­nen, zo­als ik zo vaak voe, ’s och­tends.
Stad in: brood en kaas kopen.

Meyva suyu şeftali

Naar een terras, in de schaduw zitten. Ik lees in Fi baytina rajdoel van Ihsan Abd-al-Qoedoes. Ik drink thee en meyva suyu şeftali (per­zi­ken­sap): 20.000 TL per stuk.
Ik ontmoet T.: een nutteloos gesprek over Ame­ri­can slang.
Bed rond 14.30 uur: een half uur slapen.

Opnieuw verliefd?

Naar de boulevard. Ik ga niet in op de af­spraak van T. om hem te ont­moe­ten. Ik had ook niets toe­ge­zegd. Hij liet me gis­te­ren bars­ten. Ik ga nu niet. (Oog om oog?)
Op de boulevard lezen en vrou­wen kij­ken. Een mooie moe­der wordt ter plek­ke weer ver­liefd op haar (koe­le) echt­ge­noot, als ze een ver­liefd stel­le­tje ziet langs­lo­pen. Ze wordt er vro­lijk van en kijkt haar on­be­wo­gen echt­ge­noot stra­lend aan.
Circa 18.30 uur hotel: brood, kaas en banaan eten. Bui­ten le­zen.

Handelscontacten?

Stad in. Op een terras word ik aangesproken door een Turk uit An­ka­ra. Hij spreekt tien woor­den En­gels. Hij is op weg naar Sint Pe­ters­burg. Hij spreekt geen Rus­sisch, al­leen Turks. In Rus­land wil hij de mo­ge­lijk­he­den van han­dels­con­tac­ten gaan be­stu­de­ren. (Rus­sen spre­ken wel­licht Turks. (?…))

Prostituees

Het verlegen meisje van gisteren zwaait nu te­rug, maar ver­dwijnt na een poos­je. Haar rond­bor­sti­ge vrien­din hangt af en toe over de leu­ning. Zo­veel pros­ti­tu­ees in de­ze stad en ik heb nog geen en­ke­le blo­te vrou­wen­borst ge­zien.
Weer: af en toe bewolkt / warm. ’s Avonds aan zee fris.
Naar bed rond 22.30 uur.


Menu – 27/08: BeginEinde.


Google Maps
TurkijeTrabzon.


Wikipedia
TurkijeTrabzon.


Websites
De waarde van de gulden in euro’s.


Menu – 27/08: BeginEinde.


Orient Express I en II

Klik hier voor de chronologische volgorde van Orient Express I (1992).

Klik hier voor de chronologische volgorde van Orient Express II (1994).


Mobiele telefoon / Smartphone
the-face.com

Voor be­zoe­kers die via the-face.com op deze web­si­te ko­men: als de in­ter­ne links (me­nu, be­gin, ein­de) niet wer­ken (mo­bie­le te­le­foon / smart­phone) klikt u voor het ori­gi­ne­le adres van dit be­richt op: ira­da.com.


Links naar externe websites

De au­teur de­zes kan niet ga­ran­de­ren dat al­le links naar ex­ter­ne web­si­tes (dus die van der­de par­tij­en) al­tijd zul­len blij­ven be­staan. Fo­to’s in Goog­le Maps, bij­voor­beeld, kun­nen ver­dwij­nen wan­neer de ei­ge­naar ze weg­haalt. Ook aan an­de­re links kan een ein­de ko­men, of kun­nen in on­ge­bruik ra­ken.
Wan­neer u een niet wer­ken­de link con­sta­teert kunt u dat mel­den in het re­ac­tie­veld. Bij voor­baat dank.


Menu – 27/08: Begin.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.