22 juli 1987

Dagboek 1987

(Dag 5653) Dit is de 24e dag van mijn verblijf in Parijs, waar ik al weken een cursus Frans volg bij de Al­liance Fran­çaise in Parijs. Op de campus van de Cité In­ter­na­tio­na­le Uni­ver­si­tai­re de Pa­ris huur ik een kamer. Het ontbijt gebruik ik gewoonlijk in cafetaria van het gebouw waarin die kamer is.

Naar de index en het einde.

Woensdag, 22 juli 1987.
[Ffr. 100,00 = f. 34,40.]
Parijs.
Op 6.30 uur. Douche.
Ontbijt. Ze kunnen [in de cafetaria] geen biljet van Ffr. 200,00 wisselen, zodat ik morgen moet betalen.
Metro. Er zit een ongewassen, maar prachtige, knaap en ik ben zo onder de indruk, dat de deu­ren van de trein alweer dicht gaan in Lu­xem­bourg, zodat ik in Châtelet-Les Halles de trein terug moet nemen, maar met de Carte Orange maandabonnement is dat geen punt.
School. [Alliance Française.]
Om 12.40 in restaurant Sagittarius: eten en brood kopen. Respectievelijk Ffr. 56,00 en Ffr. 17,00.
L’Officiel des spectacles: Ffr. 2,00. [Tijdschrift.]
Thuis om 13.45 uur.
Een beetje brood eten.
Metro tegen 14.55 naar [bibliotheek] Centre Georges Pompidou. Lezen over de film waar Thomas met mij naar toe wil. “Le mort en ce jardin” van Luis Buñuel. Ik lees de tekst twee keer in het Frans, zeer zorgvuldig en lees ver­der enkele filmboeken, die op de tafel ble­ven lig­gen.
Rochelle spreekt me aan. Zij blijkt al circa twee uur voor mij te zitten (één tafel verder) zonder dat we elkaar zagen. Vóór mij, aan dezelfde ta­fel, zat eerst een prachtige zwarte man en schoon­he­den (mannelijk) hebben de eerste pri­o­ri­teit. (Automatisch.)
Samen met Rochelle posters kijken van Ka­din­sky, Klee en Pi­cas­so. Zij vraagt mij ook ad­vies over wel­ke ze zal ko­pen.
Thuis 19.30 uur.
Op mijn kamer brood eten.
(Ik eet meestal brood in de yoghurt gedoopt, wat het lekkerst is in restaurant Sa­git­ta­rius, waar ze iets zuiverder, zelfgemaakte, yoghurt heb­ben (iets gezoet met honing?) en ook tahin en tahin gezoet met honing.)
Een poging grammatica uit de Bescherelle te le­ren. Subjunctief, dat is ech­ter te moei­lijk.
Van 21.00 tot 21.45 lees ik: “Le vieillard et l’en­fant” van François Augiéras. (Pseu­do­niem: Abd­al­lah Cha­am­ba.)
Bed 22.30 uur.
Weer: geheel bewolkt. Later zwaar bewolkt en nog later rommelt het zonder bliksem (gezien te hebben) en zonder regen.

Index

Index van termen: Alliance Française.

Index van personen: Rochelle Z.

Index van locaties: Parijs.


MenuBeginHoofdindex Overzicht 1972-1990.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.